Održan treći krug radnih sastanaka pravnica HPC-a sa stručnim djelatnicima

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Održan treći krug radnih sastanaka pravnica HPC-a sa stručnim djelatnicima u Centru za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave i Odgojnom domu u Ivancu

Krenuo je i treći krug sastanaka sa stručnim djelatnicima zaposlenim u ustanovama socijalne skrbi na temu „Uloga posebnog skrbnika – načelo najboljeg interesa djeteta na projektu „Zajedno u zaštiti djece bez pratnje“ koji Hrvatski pravni centar (HPC), u partnerstvu sa Centrom za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave, Domom za odgoj djece i mladeži Karlovac i Odgojnim domom u Ivancu, a koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade RH.

Dana 6. lipnja 2018. godine održan je sastanak u Centru za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave. Na sastanku se raspravljalo o ulozi posebnog skrbnika s naglaskom na postupanja prema djeci bez pratnje u skladu s najboljim interesom djeteta. Predavanje je održala Tatjana Holjevac, pravnica HPC-a i voditeljica Projekta. Na sastanku su sudjelovali stručni djelatnici Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave koji su u svakodnevnom kontaktu s djecom bez pratnje. Nakon sastanka provedeni su razgovori s djecom bez pratnje koja su smještena u domu. Pravnice HPC-a provele su individualne razgovore sa svakim djetetom smještenim u domu, uz prisustvo prevoditelja i posebnog skrbnika, s osvrtom na rješavanje pojedinih problema koja su im djeca tom prigodom iznijela.

Dana 11. lipnja 2018. godine održan je treći po redu sastanak u Odgojnom domu u Ivancu na temu Uloga posebnog skrbnika i primjeni načela najboljeg interesa djeteta u odnosu na svaki konkretni slučaj. Nakon razgovora sa stručnim djelatnicima, pristupilo se razgovoru s djecom bez pratnje smještenom u Odgojnom domu, u prisustvu posebnog skrbnika te prevođenje. Tijekom razgvoora, djecu se uputilo u prava i obveze koje imaju u Republici Hrvtaskoj te su imali priliku postavljati pitanja pravnicama HPC-a o potencijalnim problemima u ostvarivanju svojih prava. Također, djecu se uputilo u postupak odobrenja međunarodne zaštite.

Sljedeći sastanak, ujedno i zadnji u nizu sastanaka sa stručnim djelatnicima po ovom Projektu, održat će se 4. srpnja 2018. godine u Odgojnom domu u Karlovcu.

Tekst možete preuzeti na sljedećem linku u PDF formatu: Održan treći krug radnih sastanaka pravnica HPC-a sa stručnim djelatnicima u Centru za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave i Odgojnom domu u Ivancu

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori