Javni poziv za najbolje kratke priče o Domovinskom ratu.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj (https://branitelji.gov.hr/vijesti/javni-poziv-za-najbolje-kratke-price-o-domovinskom-ratu-3556/3556).

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu za kratku priču o Domovinskom ratu imaju svi učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a Javni poziv otvoren je od 4. veljače do 5. ožujka 2020.

Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je očuvanje sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2016.–2020. te Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2020.-2022., kroz afirmaciju pisane riječi te poticaj na promišljanje o značaju Domovinskog rata kod učenika srednjih škola.

Kako bi udovoljila uvjetima natječaja, kratka priča o Domovinskom ratu treba biti književno ostvarenje koje tematizira posredni, prepričani doživljaj Domovinskog rata ili događaj stvarne ili fikcijske naravi. Kratka priča može obrađivati samo jedan segment Domovinskog rata, ali i Domovinski rat u cijelosti.

Pitanja vezana za javni poziv mogu se postavljati u roku 10 dana od dana objave Javnog poziva na e-adresi: prica@branitelji.hr .

Priloženi dokumenti: Javni_poziv_za_dodjelu_nagrade_za_najbolju_kratku_pricu_o_Domovinskom_ratu.docx (26.99 KB)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori