Održan i drugi sastanak u Odgojnom domu u Karlovcu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sa stručnim djelatnicima koji skrbe o djeci bez pratnje održan i drugi sastanak u Odgojnom domu u Karlovcu

Nakon sastanaka u Dugavama i Ivancu,  drugi sastanak s djelatnicima raznih stručnih profila  koji skrbe o djeci bez pratnje održan je 16. svibnja 2018. u Odgojnom domu u Karlovcu, U sklopu teme o pravima i obvezama djece bez pratnje,  poseban naglasak je stavljen na probleme vezane za procjenu starosne dobi, obrazovanje i zdravstvenu zaštitu. Nakon iznesenog pravnog okvira, razgovaralo se o problemima s kojima se stručni djelatnici susreću u svom svakodnevnom  radu. Izlaganje je održala i raspravu moderirala pravnica HPC-a.

Sljedeći sastanak u Karlovcu pripremamo  početkom srpnja 2018. godine.

Podsjećamo, HPC, u partnerstvu s institcijama u kojima su smještena djeca bez pratnje ( Centar za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave, Dom za odgoj djece i mladeži Karlovac i Odgojni dom u Ivancu) provodi projekt „Zajedno u zaštiti djece bez pratnje“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ovi sastanci pravnica HPC-a i stručnih djelatnika koji rade s djecom bez pratnje održavaju se radi raspravljanja problema s kojima se ti djelatnici suočavaju u praksi i iznalaženja rješenja koja nudi pravo.

Tekst možete pogledati na sljedećem linku u PDF formatu: Sa stručnim djelatnicima koji skrbe o djeci bez pratnje održan i drugi sastanak u Odgojnom domu u Karlovcu

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori